FAQ.

Aanmelden

Hoe kan ik me aanmelden op Ookwijdaten.nl?

Inschrijven via onze website is heel makkelijk. Op de homepagina van Ookwijdaten.nl vind je aan de rechter kant van je beeldscherm een knop met ‘Registreren’. Na het klikken op deze knop, kom je op een pagina waar je vervolgens al je gegevens moet invullen. Nadat je dat hebt gedaan moet je wachten op goedkeuring van je account. Dit duurt doorgaans een aantal minuten. Door je te registreren ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en het privacy-beleid. Na het aanmaken van je account ontvang je van ons een bevestigingsmail. Gefeliciteerd, je bent nu geregistreerd op Ookwijdaten.nl!

Ik heb me aangemeld, wat nu?

Voordat je optimaal gebruik kan maken van je account bij Ookwijdaten.nl, zijn er eerst een paar stappen die je moet doorlopen. Een aantal van deze stappen zijn verplicht voor het voltooien van je profiel.

  • Upload een profielfoto om gebruik te maken van Ookwijdaten.nl
  • Vul je interesses in om te laten zien wat je leuk vindt.
  • Beschrijf in het kort wie je bent en waar je naar opzoek bent.
  • Vul je persoonlijke informatie in zodat mensen een duidelijk beeld van je hebben.

Nadat je dit gedaan hebt is jouw profiel compleet en zal je al snel je eerste matches ontvangen. Een compleet profiel wordt gewaardeerd en eerder opgemerkt door andere leden.

Hoe ziet een compleet profiel eruit?

Natuurlijk ben je nieuwsgierig naar hoe een compleet profiel eruit ziet. Klik hier om het profiel van Roy te bekijken.

Inloggen

Wat moet ik doen als ik problemen ondervind bij het inloggen?

Wanneer je problemen hebt bij het inloggen raden we aan om het nogmaals via een andere webbrowser te proberen. Het legen van het cachegeheugen helpt hier vaak ook bij.

Kom je er nog steeds niet uit? Neem contact met een van onze werknemers op via de Live Chat rechts onderin je beeld.

Hoe vraag ik een nieuw wachtwoord aan?

Als je het wachtwoord van je account bent vergeten kun je een nieuw wachtwoord opvragen via de volgende link: wachtwoord vergeten

Veiligheid op Ookwijdaten.nl

Wie kan mijn profiel zien?

Alleen andere leden die een volledig profiel hebben kunnen jouw profiel bekijken. De afbeeldingen, foto’s en teksten die je op je profiel hebt geplaatst kunnen niet via Google of andere zoekmachines gevonden worden.

Worden profielen op Ookwijdaten.nl gescreend?

Elk profiel wordt handmatig door ons bekeken en goedgekeurd. Wanneer we twijfelen aan een bepaald aspect van een profiel keuren we deze af. Ook profielen met ongepaste content of wat tegen onze voorwaarden in gaat, worden verwijderd. Kom je een profiel tegen dat volgens jou niet geschikt is. Rapporteer deze gebruiker, of meld het bij Roy. Je kan Roy altijd een berichtje sturen via de chat van Ookwijdaten.nl.

Hoe werkt mijn Ookwijdaten.nl profiel?

Hoe plaats ik foto’s op mijn profiel?

Het is erg gemakkelijk om foto’s op je profiel te plaatsen. Je kunt bij: ‘mijn profiel’, foto’s uploaden van je eigen computer door op het blauwe plusje te klikken. Als je een foto van internet op je profiel wilt plaatsen moet je de foto eerst opslaan in je bestanden. Wanneer je een foto op je profiel plaatst moet deze eerst worden goedgekeurd. Je kunt ook privé foto’s uploaden, deze zijn alleen te zien voor mensen die jij toegang hebt gegeven.

Hoe kan ik mijn profielfoto wijzigen?

Als je meerdere foto’s hebt geüpload op je profiel, moet je eerst naar de gewenste profielfoto gaan. Deze foto kan je vervolgens instellen als profielfoto door rechts onderin op de knop: ‘Instellen als profielfoto’ te klikken.

Hoe kan ik een foto verwijderen?

Onder ‘mijn profiel’ vindt je het kopje ‘albums’ Hier kun je gemakkelijk foto’s verwijderen door op het kruisje te klikken bij de foto die je wilt verwijderen.

Hoe kan ik berichten verwijderen?

Om je berichten te verwijderen ga je naar het knopje ‘berichten’ bovenin het scherm. Vervolgens ga je naar de chat die je wilt verwijderen. Klik rechtsboven op ‘actie’ en vervolgens op ‘wissen’. Je chat is nu verwijderd.

Hoe verwijder ik mijn matches?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een match krijgt met iemand waar je achteraf toch niet geïnteresseerd in blijkt te zijn. Je kunt deze match dan verwijderen door rechts in je scherm op ‘Match’ te klikken. Hier vind je al je matches. Om een match te verwijderen klik je op het knopje ‘of’ en vervolgens op ‘anders’. Je match is nu verwijderd.

Functionaliteit en Blokkeren

Kan ik ook zelf iemand zoeken op Ookwijdaten.nl?

Naast dat je met de swipe-functie matches kunt krijgen, is er ook de mogelijkheid om zelf te zoeken naar andere leden op Ookwijdaten.nl. Om dit te doen ga je naar ‘In de buurt’ bovenin het scherm. Je kunt hier mensen filteren op basis van geslacht, afstand, leeftijd en nog veel meer. Op deze manier kun je ook zelf mensen zoeken en ontmoeten. Wanneer je specifiek opzoek bent naar een lid kun je aan de rechterkant de zoekfunctie gebruiken. Je kunt hier gemakkelijk zijn/haar naam invoeren om diegene te vinden.

Hoe krijg ik matches?

Je kunt matches krijgen door de swipe-functie te gebruiken. Je kunt mensen liken die je leuk vindt en/of mensen afwijzen als je geen interesse hebt. Ook kun je wanneer je twijfelt de knop misschien gebruiken. Wanneer je dan een match hebt met een persoon waar je ‘misschien’ bij hebt gedrukt krijgt diegene dat ook te zien.

Hoe werkt de chat?

Om te chatten met mensen gebruik je het knopje ‘berichten’ rechts bovenin. Je kunt met iedereen van de website chatten. Ook kan je hier zien wie er op dat moment online zijn en daar vervolgens een chat mee starten. Je kunt zien of iemand online is aan het groene bolletje. Als het bolletje grijs is, is hij/zij niet online. Je kan uiteraard ook chats starten met leden die niet online zijn. Wanneer je iemands profiel bezoekt kun je ook op die manier een chat starten. Je klikt dan op het knopje ‘Chat!’.

Kan ik een persoon blokkeren?

Wanneer een bepaald persoon vervelend is of onacceptabel gedrag vertoont kun je hem/haar blokkeren. Om dit te doen ga je naar het profiel van het lid. Vervolgens ga je met je muis over het knopje ‘of’ en klik je op ‘blokkeer’. De persoon is nu geblokkeerd en kan jou nu niet meer zien of berichten naar jou sturen. Wanneer je later toch weer iemand wilt deblokkeren kun je dit doen door in het rechter menu op ‘geblokkeerd’ te klikken. Je ziet nu een lijst met alle door jou geblokkeerde gebruikers. Met de knop ‘deblokkeren’ kun je de blokkade ongedaan maken.

Kan ik een persoon rapporteren?

Wanneer je een ongeschikt profiel tegenkomt of onacceptabel gedrag vertoont kun je die persoon ook rapporteren. Je gaat naar het profiel van degen die je wilt rapporteren. Vervolgens ga je met je muis over het knopje ‘of’ en klik je op ‘rapporteren’. Schrijf een berichtje over het gedrag en/of de reden waarom je degene wilt rapporteren. De beheerder van Ookwijdaten.nl kan dan vervolgens aan de hand van jouw berichtje maatregelen nemen.

Stopzetten van account.

Hoe kan ik mijn profiel verwijderen?

Om je profiel te verwijderen ga je naar ‘instellingen’. Deze knop is rechtsboven in je scherm te vinden. Je bent nu in je profielinstellingen. Aan de linkerkant zie je de optie: ‘Verwijder je profiel’. Vul hier je wachtwoord in en verwijder vervolgens je profiel.